Plasman u top 25 na državnom SPARKreators takmičenju u robotici

Na državnom online SPARKreators takmičenju u robotici za osnovnoškolce za školsku 2019/2020. godinu učenici naše škole osvojili su odlično 16. mjesto, prethodno se plasiravši u top 25 škola finalista, s napomenom da su na takmičenju imale priliku sudjelovati sve škole iz Bosne i Hercegovine. Zbog pandemiološke situacije školske 2019/2020. godine nije bilo prilike da se održi tradicionalno državno takmičenje – finale SPARKreators lige. Ipak, dosta nastavnika/mentora je iskazalo interes da se takmičenje održi u modificiranoj formi, tako da je revijalna završnica SPARKreatorsovog takmičenja organizovana online 18.12.2020. godine na platformi Google Hangouts Meet. Događaj je bio zatvoren za javnost i na njemu su sudjelovali samo takmičari, mentori, žiri i članovi SPARK škole. Učenicima naše škole:
Ajdinu Baturiću, Rami Selimoviću, Adenu Mujanoviću, Ekremu Mujanoviću i Amaru Smajiću čestitamo na ovom izuzetnom plasmanu, kao i njihovom mentoru, nastavniku Nijazu Haliloviću, koji je doprinio njihovom uspjehu odličnim mentoriranjem i obučavanjem.
Direktorica naše škole, gospođa Ervada Sinanović, organizovala je prijem ekipe i mentora i učenicima svečano uručila certifikate za učešće.